Ledig

Jaa, jag får vara ledig i morgon. Måste berätta det att när jag kom hem idag var jag jättesliten. Jag hade så ont i ryggen att jag inte ens kunde sitta rätt upp och ner. Så vad göra då? Jo man går och lägger sig och sover på spikmattan i 30-40 minuter. Det är helt underbart vad bra man mår efter det. Eftersom jag då får vara ledig imorgon så kanske man även kan bli lite utvilad.
Blir skön sovmorgon imorgon så stör mig ej.

Gud vad gott

Har precis kommit fram till att det är väldigt skönt att bara sitta här. Efter att ha jobbat hela dagen sitter jag nu här i soffan med datorn i knät. Det är så skönt, inte göra något speciellt utan äta en macka och bara ha det gott. Måste få vila upp mig lite för imorgon är det dags med jobb igen.
Kan ni inte sova lite för mig också. Snälla

Jobba

Fan vad gott det hade varit att få bestämma lite nu. Nu har jag knappt fått jobba något på två veckor. Men sen när jag väl får lite jobb vill de att jag ska jobba sex dar i rad. Fattar de inte att under de två veckorna blir kroppen ovan och att sen jobba i sex dar blir väldigt jobbigt. Det har gått tre dagar och jag har redan ont i rygg och behöver sova.
Tänk om man hade haft något att säga till om nu och inte varit timvik. Men tyvärr så får jag försöka överleva hundåren i början och göra det bästa av det. Ta ut det på sommarvikarierna, fan vad de ska få slita.
Hihi

Jobba, jobba, jobba...

Dagens kommentar kom idag när diskmaskinen började lukta bränt.

-Äsch vi kör så det ryker.

Vi har kommit fram till att om den börjar brinna så kanske vi får en ny. Jag hoppas dock inte jag är i närheten när saken när den exploderar.


Då var man med i tidningen.

Fick precis reda på från min mamma att jag hade kommit med i tidningen. Kommer ni ihåg? Jag skrev för ett tag sen att en fotograf hade tagit en massa bilder på mig på jobbet. De bestämde sig uppenbarligen för att ta med det i tidningen. Enligt min mamma såg jag söt ut, fast hon måste ju säga det hon är ju ändå min mamma. Vad jag anser? Vet ej, eftersom jag precis har flyttat och adressändringen gick igenom idag så har min post ej kommit.
Jag har idag även varit i Växjö för att shoppa lite nya skor och fy helvete vad dyrt det har blivit med bussen. De har tagit bort ungdomsbiljetterna så jag fick åka på vuxenbiljett, vilket blev mycket dyrare. Självklart hittade jag inga skor överhuvudtaget som intresserade mig. Så det var bara att åka hem igen och hittar jag inga skor snart får jag börja gå barfota. Varför finns inga skor till mig?

Vår!!!

Okej jag vet att det är snö ute och det blåser halv storm, men våren är på väg. Jag var ute och gick i skogen tidigare idag och trots att det blåste och var svinkallt så sken solen så fint. Man blev så glad och man riktigt kände att nu är det snart vår.

Till er som inte har fått uppleva denna vårkänsla kommer här en bild som jag tog på min lilla promenad.


Så lika men ändå så olika.

Var precis inne på min kompis Fridas blogg. Det slog mig då hur lika men ändå olika vi är. Frida hade nämligen skrivit ett inlägg om programet Familjen annorlunda och hur mycket hon tyckte om familjen Carlsson i Staffanstorp. Saken är den att jag själv sitter klistrad framför TV varje måndag bara för att titta på detta program. Fast det är inte familjen Carlsson i Staffanstorp som intresserar mig utan 10 barnsfamiljen Johansson i Älvdalen. De är ju helt underbara och så kärleksfulla att man inte tror att det är sant.

Så vad säger du Frida så lika men ändå så olika.


Ska jag?

Jag och min käre far var idag och tittade på cyklar. Jag känner att min gamla fula cykel kanske inte funkar längre. Med tanke på att jag kommer börja cykla till jobbet och hem (1 mil) nästan varje dag. Så kanske det är dags att uppdatera sig lite på cykelfronten. Men sen känns det ändå fel, jag äger nämligen redan 3 cyklar, men behöver verkligen en ny. Eller?
Jag har ändå väldigt bra anledningar till varför jag behöver en ny, En är olaglig med reflexer och sånt. Den andra är en mountainbike och de är jobbiga att cykla med för det låga styret och min bror lånar den. Den tredje är den jag använder och den är gammal, ful och växlarna fungerar inte. Jag vet inte. Vad tycker ni? Ska jag införskaffa mig en ny cykel.
Snälla svara ja.

Tänk om....

Jag började fundera på tänk om... innan. När jag slutade gymnasiet så sökte jag vidare till en del utbildningar men kom inte in.
Idag började jag att tänka på tänk om... Tänk om jag hade kommit in på en utbildning, hur hade mitt liv sett ut då? Om jag hade börjat plugga då hade jag haft helt andra vänner än vad jag har idag. Troligtvis ett annat jobb och boende. Vem hade jag varit då? Det är ju ändå det jag har varit med om som formar mig och gör mig till den jag är.
Istället tog jag ledigt ifrån plugg under ett år och sökte sen igen. Då kom jag in i Kalmar och flyttade dit. De två åren i Kalmar var ju helt underbara. Man blir nästan lite ledsen när man tänker på alla människor man inte skulle ha träffat om jag hade kommit in direkt efter gymnasiet. Eller alla händelser som man hade missat.
Det hade säkert blivit trevliga människor och händelser i vilket fall som helst, men jag trivs ändå bäst med hur det blev.


Min lägenhet.

Här kommer bilderna på mitt boende som jag har lovat. Jag är väldigt nöjd med renoveringen och slutresultatet av det. Även om det fortfarande finns saker som ska fixas till.

Mitt vardagsrum före:
       

och efter:
        

Mitt sovrum före:


och efter:Min hall och mitt kök:
       

Tårta?

Det finns tårta över om ni är intresserade. Kom, kom. Här har ni en bild på den iallafall.Mmmm, smaski tårta och Frida får inget.

Baka tårta...

Jag har kommit fram till att jag skämmer bort folk (nej inte skrämmer). Men t.ex. så får jag besök imorgon och eftersom jag vet att han fyllde år för någon dag sen tänkte jag baka tårta. Detta är en person som jag bara har träffat en gång tidigare och han får tårta. Så fort mina bröder piper om något, så är jag där och bakar paj eller pannkakor eller vad fan som helst. Men får jag något tillbaka? Vem bakar tårta till mig? Ingen faktiskt, men jag behöver nog inte få något tillbaka. Anledningen till att det alltid är jag som bakar är för att jag troligtvis gör det bäst. Att de ens frågar mig är ju väldigt smickrande bara det, de vill ha mina tårtor eller pannkakor. Har ni tänkt på det? Vad får ni alltid göra för andra?


Tårtan jag bakade till min brors födelsedag,
se bara vad bortskämda de blir.

17 minuter...

17 minuter är allt det tar för mig att cykla in till jobbet från min lägenhet. Det är ju ingenting och jag stressade inte änns. Hemvägen tog dock lite längre tid, jävla motvind. Men men, detta ska nog gå bra med att cykla till jobbet plus att jag får en massa motion också. De säger ju att det är bra för en.
Lägenheten börjar även att bli fin nu, de flesta lådor är tömda och det är städat överallt. Snart kan man kanske börja slappna av och bara bo här också. Vem vet.
Ska försöka lägga upp lite bilder här senare så ni får se hur jag bor. Men tills dess, seeya!


Tack Frida!

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv (sommarjobb gälls)

-Vaktmästare på en skola
-Administratör för ett telebolag
-Köksbiträde
-Groupie

Fyra filmer jag kan se om och om igen

-
Alla Hillman filmerna
-Cry-baby
-Roadie
-The Rocky Horror picture show

Fyra byar jag har bott i:

-Angelstad
-Bölminge
-Kalmar
-Lagan

Fyra teve-serier jag gärna ser:

-Veronica Mars
-House
-Scrubs
-Sex and the city

Fyra ställen jag vill åka till:

-Skottland
-London
-New York
-Norrland

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

-Helgon.net
-studenten25kvm.blogg.se
-cyklainibusken.blogg.se
-tessanssida.blogg.se

Fyra favoriträtter:

-Vildsvinsrevben med klyftpotatis
-Kyckling wook med grönsaker och nudlar
-Mammas mat
-Choklad

Fyra ställen där jag trivs:

-Bölminge
-Konserter
-Kalmar
-Köpenhamn med Frida

Fyra personer jag utmanar:

-Jag är snäll ni får utmana er själva istället.

Första natten...

Första natten i nya lägenheten idag. Det är lite läskigt faktiskt. Man har inte lärt sig alla ljud och sånt än. Jag kom att tänka på innan att detta huset brukade vara ett äldreboende. Då finns risken att det är folk som har dött i huset, det kanske rent av spökar lite. Jag lär väl veta mer när natten är över. Om jag överlever så länge. Muhahaha.
Önska mig lycka till, helt ensam i spökhuset.

Jag ska ändå bli Tank girl när jag blir stor....


The Sounds

Vad har egentligen hänt med The Sounds? Har någon hört något? Det är lite synd att man inte hör något om dem. Jag saknar dem lite faktiskt. Tänk bara Maja som sprang fram och tillbaka på scenen och var cool och snygg. Mera The Sounds åt folket säger jag. Till er som saknar dem lika mycket som jag, här har ni en cool och snygg bild på The Sounds.


 

Swedenrock festival

JAAA!!! Nu har jag köpt biljetter till Swedenrock. Äntligen får jag se PAIN. Tjoohoo!
Nu kommer dock det stora problemet, Vad ska jag ha på mig? Det är ju lite svårt att planera nu, det är ju rätt långt fram i tiden. Men man måste ju vara ute i god tid. Kanske blir det så att det blir mina nya skinntights som får hänga med på rockfestival.
En rolig sak om mina nya skinntights. Jag visade upp dem för mina jobbarkompisar och det var lite blandade synpunkter på min klädsel. De flesta tyckte att de var fina och passade mig och alla artighetsfraser man får höra. Men det fanns vissa som inte tyckte om dem. Det de inte tyckte om med dem var att de var för porriga. Det är ett par svarta tights i skinn? Men uppenbarligen är de porriga. Det gick även så långt att en av mina jobbarkompisar sa till den enda killen på jobbet att han skulle sluta titta. Hon ansåg att de var så porriga på mig att min manliga jobbarkompis inte ens borde se på mig.
Så om ni ser en porrig sak i ett par tights på Swedenrock så är det jag. Kom gärna fram och hälsa.

Bruksanvisning?

Ni vet hur de alltid klagar på IKEAs bruksanvisningar i alla filmer. Men är de verkligen så svåra att förstå? Vad är det som är så krångligt?
 
Jag har precis varit på IKEA och köpt en massa möbler och jag har inte haft problem med något. Jag satte själv ihop två klädställningar och en bokhylla idag. Det var inte svårt alls.
Det är väldigt lätta men ändå detaljerade bilder att titta på, följ dem så går det bra. Men ändå klagar alla i filmerna och förstår ingenting.

.

PAIN

PAIN ska spela på Sweden Rock festival. Jag har seriöst velat se PAIN live sen jag var 14, men aldig fått chansen. Men nu jävlar ska det ske. Jag har tidigare kollat upp lite var någonstans han ska spela i år. Det jag hittade i Sverige var Peace and love festivalen i Borlänge och Metaltown i Göteborg. Men inget av det funkade för mig med datum och kostnader för resa och boende m.m. Men så såg jag det idag att han kommer till Sweden rock och det är perfekt. Jag har varit där förr, det ligger nära och jag känner till ett jättebra vandrarhem där.
Det kan inte bli bättre. Alla som känner mig vet att jag älskar konserter och att jag blir överlycklig i flera veckor när jag ska gå på en. Särskilt när det är en artist som jag har velat se under en större del av mitt liv, men aldrig fått se.
Titta bara vad underbar han är.

Den längsta dagen i mitt liv.

Igår var det möbelflytt för min del. Jag och min pappa hade hyrt ett släp och skulle flytta alla mina möbler till min lägenhet. Vi började med att fylla släpet med de möbler jag redan ägde. Eftersom vi bara var två personer så tog det sin lilla tid och energi. Men vi lyckades och ju närmare lägenheten vi kom desto fler personer blev vi. Jag , pappa och mamma var väldigt duktiga och lyckades få upp allt till tredje våningen.


Sen bar det av till IKEA och köpa resten av möblerna jag skulle ha (det var en del).

Inköpslista på IKEA:

-säng

-bäddmadrass

-2 bokhyllor

-2 schäslonger

-2 klädställningar

+ alla småsaker man alltid behöver.


Men som tur var fick vi hjälp av min bror på IKEA. Det hade varit lite mycket för tre personer att packa in i släpet själva. Sen bar det av mot lägenheten igen, med ett snabbt stopp på vägen för att hämta upp min andra bror och mitt skrivbord. Sen var det bara att börja bära upp saker igen. Men nu är det klart och jag kommer förhoppningsvis inte behöva göra om det på några år.


Vad är det med fotografer?

Idag var det inbokat att hälsovårdsinspektören skulle komma till mitt jobb och se så att köket inte är en hälsofara. Då tyckte väl kommunen som vi jobbar för att det vore bra att ha med en journalist som kunde dokumentera också. Så dessa människor (2 hälsovårdsinspektörer, 1 journalist och 1 fotograf) sprang omkring i vårat kök och var i vägen. Medan vi försökte göra vårat jobb så gott det gick (man blir väldigt mycket försiktigare med vad man gör med en hälsoinspektör jämte sig). Detta funkade bra tills fotografen tyckte att det behövdes en bild med lite köksbiträden på. Eftersom jag då är Ung? Smal? Ej en kärring? så skulle ju jag agera modell. Så dessa 2 hälsovårdsinspektörer ställer sig på varsin sida om mig när jag står och jobbar och fotografen börjar ta en massa kort. Vad skulle jag göra? Jag kunde inte springa iväg. Utan jag fick stå där och försöka se söt ut, i allför stora jobbarkläder (Storlek S existerar inte där) och huckle.

Hoppas, hoppas, hoppas att han råkar radera sina bilder eller struntar i att ta med dem i tidningen. Saken är ju den att tidningen som var där är en tidning som varenda kommunanställd får hem i brevlådan. Eftersom alla mina jobbarkompisar får denna tidning så kommer ju en eventuell bild på mig att hamna på en anslagstavla nära mig.

Blir man glad eller blir man glad?

När jag kom till jobbet idag fick jag reda på en lite chockerande nyhet. Det verkar som att det ska komma en kvinna och jobba hos oss i köket. Hon har aldrig jobbat hos oss tidigare, men är anställd av kommunen sen flera år tillbaka. Eftersom hon nu hade förlorat sitt jobb eller något liknande så ska hon komma till oss. Nu kommer det chockerande. Hon kommer ta mitt jobb. Jag kommer puttas ner på listan och de måste ge henne jobb innan mig. Det brukar alltid finnas jobb för två personer så jag blir inte arbetslös helt och hållet.
Men det är ett problem till eftersom hon poolar. Det betyder att de på jobbet inte vet om jag ska jobba förrän vid 7.30 samma morgon.

Jag tror jag blir galen. Det är ju inte de roligaste nyheterna man kan få. Särskilt inte när man håller på att flytta till egen lägenhet och verkligen behöver jobba så mycket som möjligt.

Var även en sväng i lägenheten idag och fixade lite och den kommer bli så fin.


Jaha

Var det seriöst inte svårare att designa den här saken. Tack till www.designadinblogg.se för din väldigt behövda sida. Tack.

Då är det ju bara att sätta igång.
Jag kan berätta det att jag känner mig lite stressad. Jag har en helt nyrenoverad lägenhet som bara väntar på att jag ska flytta in. Men jag har inte tid för jag jobbar hela tiden och är aldrig hemma. Och tiden bara går och går. Nu bor jag med min pappa och det börjar kännas lite jobbigt. Man vill ju gärna ha sitt egna och ta hand om sig själv. Iallafall jag. Men det är så mycket som ska göras. Det ska åkas till IKEA och handlas möbler och det ska packas ner saker. Men jag är aldrig hemma och kan göra dessa saker.
Här är två bilder på hur det såg ut i min lägenhet innan renoveringen.


Hej hopp

Jag heter då Jamie och jag tänkte börja blogga lite. Mest för att kunna ventilera lite och slippa ha allting i mitt huvud. Det kommer nog bli lite blandat för er att läsa. Jag kommer skriva om det som känns viktigt för mig just nu. 

RSS 2.0