Lång dag idag.

Idag har varit en lång dag. Började med att jag jobbade i ett kök jag vanligtvis inte jobbar i. Där var allting helt kaos, ingenting fungerade som det skulle. Blir helt galen på det ibland. Sen var det bara att cykla hem och diska lite innan gästerna skulle dyka upp.
När de väl hade lyckats hitta hit bar det av mot Ljungby för lite valborgfirande. Men eftersom det blåste blev det ingen eld. Vi satt där i hembygdsparken och lyssnade på en massa tråkiga tal och sen inge eld. Lite besvikna blev vi faktiskt. Men vi ska grilla imorgon så vi får låtsas då istället. Nu har vi fikat på mina hembakade brownies och lite tea. Men nu är dagen snart över och jag får sova, äntligen. God natt.

Lite bloggande...

Lite bloggande nu medan jag väntar på att maten ska bli klar. Idag har jag städat hela lägenheten så den är fin tills Frida och Eve kommer. Så nu kan de inte klaga på det iallafall. Men jag kan meddela att det faktiskt behövdes, det låg långa Jamie hårstrån överallt. Inte trevligt. Men nu är det fint och redo för gästerna. Så nu är det bara upp till dem att lyckas hitta hit. När de väl har lyckats med det, så väntar en överraskning. Mmm nu blev ni nyfikna va, men jag säger ingenting.

Bra dag idag.

Min nya fina cykel har blivit servad och rengjord. Jag har handlat en massa mat och fyllt upp lite i skåpen. Men det bästa är att det luktar god mat i hela lägenheten. Tack vare att nr.1 står och slavar i köket. Kan inte bli mycket bättre nu.


Är det solen kanske?

Det har varit lite tryckt stämning på jobbet ett tag nu. Folk stör sig, skäller och är sura på varandra. Man har mått dåligt och varit på sin vakt över vad man säger. Säg fel sak till fel person och det skvallras och folk blir sura.
Men nu har det plötsligt vänt. Alla är glada hela tiden och skrattar och skojar med varandra. Det går så mycket lättare att jobba då, man skojar och skrattar och alla är vänner. Tiden bara rinner ju iväg. Kan det vara så enkelt att det är solen som gör det? Jag vet inte?

Bäst för dig...

Bäst för dig Frida att du kommer hit nu. Jag läste precis Fridas blogg och i den skriver hon lite om Valborg. Jag säger bara.. bäst för dig att du kommer. Jag vet var du bor och jag har ett Conansvärd, så vem får sällskap under Valborg?
Jag har inte haft riktigt med tid till att blogga på några dagar. Jobbar för fullt och nr.1 tar tid. Men det har inte hänt något bloggvärdigt så det kvittar.

JA! De kommer hit.

Nej det är inget jättebra band som kommer hit, utan Frida och Eve. De ska hälsa på mig över Valborg och jag fick ledigt. Egentligen skulle jag jobbat fredag till söndag. Men jag lyckades få ledigt och det är inte mer än rätt. Har jobbat 7 helger av 8, så jag tyckte jag kunde få ledigt en ynka helg iallafall. Kan inte vänta, har fan inte träffat dem på evigheter. Det är inte ofta alla kan träffas samtidigt. Men tyvärr så kunde ju inte Therese, vilket var lite synd. Men jag får väl umgås med henne någon annan gång. Tror det kan bli lite mycket med fyra tjejer i lägenheten också, fast tre är nog inte bättre. Mitt badrum är ju pyttelitet.
 

Städa hela dagen.

Japp idag har det varit tvätt och städning hela dagen. Det började lite lugnt och fint med att tvätta. Men innan jag visste ordet av hade jag börjat att möblera om och sätta upp saker på väggarna.
Lyckades hitta ett ställe i lägenheten där mitt mobila bredband har bra uppkoppling, så nu har jag ett nytt databord.
Fick användning för min nya solstol då också.


Har även fått lite sällskap i lägenheten idag. Jag tror jag döper honom till Hellboy och behåller honom. Han är ju så fin.


Kan meddela att Black Betty trivs alldeles utmärkt vid Falcon (gitarren). De gör tv hörnan lite vackrare helt enkelt.










 

Shopping i Växjö.

Jag och pappa tog en tripp till Växjö idag för att handla lite. Shoppingen började på bilskroten för pappa behövde en del till sin bil. Självklart var det jag som fick ta på mig arbetet att skruva loss skiten. Jag är lite mindre och smidigare än min far. Fast det var min pappa som var klädd för att mecka med bilar, men jag klarade mig utan smutsfläckar denna gången.

Sen fortsatte shoppingturen ut mot Samarkand, där det blev en ny handväska, en solstol och lite muggar till Jamie. Jag fick även shoppat en ny leksak som jag velat ha jättelänge. En alldeles egen elbas, äntligen har jag en bas som kan stå bredvid gitarren och se snygg ut.


Jag och min nya älskling, som jag snabbt döpte till Black Betty.

Det var inte jag...

Det är lite dramatiskt att bo här ute. Idag efter att jag slutat jobbet tog jag min lilla cykel för att cykla hem. När jag bara ha några hundra meter kvar, ser jag att det ryker. Det ryker inte lite heller utan det brinner, i skogen. Eftersom det blåser som satan ute så sprider ju sig elden längre och längre in i skogen också.  Så jag cyklar hem och ringer brandkåren. Den trevliga kvinnan som svarade hade ju ingen aning om var något låg i denna trakten. Jag som då har bott här i en månad och knappt vet var fan jag är ska försöka förklara för henne. Men de hittade hit iallafall, eftersom jag är nyfiken var jag tvungen att ut och spionera lite. Det verkar som om de hade branden under kontroll brandmännen.
Lite drama så här på måndags eftermiddagen....

....och det var inte jag.


Grattis Therese!

Måste börja detta inlägg med att gratta min underbara kompis Therese på hennes fördelsedag. Eftersom jag inte kan fira henne utan får sitta hemma själv istället. Får jag istället berätta om födelsedagsfirandet av min bror igår.

Det blev en trevlig lördagskväll tillsammans med familj och vänner. Vi åt tårta och min bror öppnade present efter present. Jag tror han blev glad för min present, en spikmatta. Nu får jag ha min ifred iallafall. Annars hände inte så mycket. Utan kvällen spenderades med att skjuta pil på den nya piltavlan. (Ja jag lyckades att träffa tavlan, kanske inte där man skulle, men jag träffade den). Plus att jag sprang runt med presentsnöre i håret som alltid när det finns presenter i närheten av mig. Titta själva får ni se.

         

Grattis Jim!

Idag fyller min äldsta bror Jim år. Grattis, grattis till dig. Jag själv ska snart åka ut till pappa för att fira Jim med familj, vänner och tårta. Så jag kommer nog ha en väldigt trevlig dag idag.
Här kommer en bild på födelsedags(barnet) från förra helgen när vi var och grillade.


Grattis Jim!

The Cramps

Jag satt och sorterade lite bland mina cd-skivor och hittade The Cramps skiva Psychedelic Jungle. Var tvungen att lyssna på den, har inte lyssnat på The Cramps på evigheter. På just denna skiva finns en av mina favoritlåtar, Green door. Så fort jag satte igång den låten kom alla minnen och jag började gråta. Det är nämligen så att sångaren i The Cramps, Lux Interior, dog tidigare i år. När jag fick reda på det blev jag jätteledsen och satt på mitt rum med Green door på repeat och bara grät. Jag är en sådan person som verkligen bryr mig när det handlar om musik. Jag tycker inte bara om en låt, utan en grupp och allt runt omkring gruppen. Så när ett band jag tycker om t.ex. ska splittras blir jag ledsen. När frontfiguren i ett band som, i det här fallet, jag älskar dör vid en ålder av 62 blir jag förkrossad.

Så jag ska bara sitta här med Green door på repeat lite till.

Här kommer iallafall en bild på Lux Interior från konserten i Malmö 2006. Bilden är tagen precis efter att han rörde vid min hand som syns nere i hörnet på bilden. Han var väldigt rolig och lutade sig fram och tittade in i mina ögon och sjöng lite ur låten Hanky Panky för mig. Sen reste han på sig, gav mig en slängkyss och fortsatte att springa omkring på scenen som en galning.


Veronica Mars

Har fastnat framför Veronica Mars säsong 2 nu igen. Har sett den ungefär 3 gånger sen jag fick den på julafton2008. Så jag börjar kunna den utantill nu. Men fasen vad bra den är. Eller jag vet inte, kanske bara är jag, men jag bjuder på det i så fall. Ifall ni nu anser att jag har helt konstig smak och känner för att reta mig för det. Så bjuder jag på det, för jag tänker tycka om den serien iallafall.
Eftersom jag tänkte vänta tills jag fyller år med tredje säsongen, (vem vet någon kanske är snäll och ger den till mig) så får jag nöja mig med den andra säsongen lite till.



Jag ska ändå bli Veronica Mars när jag blir stor....
 

Jag blir så trött....

Jag blir så trött på skiten, att det aldrig kan fungera. Igår när jag skulle ladda min Ipod så ville den inte riktigt vad jag ville. Utan den lilla skitsaken skulle självklart radera all musik och sig själv(?). Jag pluggar in den i datorn och musiken försvinner, den blir helt tom. Sen försvinner Ipoden från min dator och Itunes säger så snällt att jag ska registrera min nya Ipod: Jag har haft skiten i flera år, men jag ska uppenbarligen registrera min nya Ipod för att använda den. Jag kan ha överseende om det inträffar en gång, men inte en gång varje jävla år.
Så idag har jag tittat ut en ny mp3-spelare som förhoppningsvis kommer på fredag. Jag hoppas att den är lite snällare mot mig och inte raderar sig själv. Snygg var den iallafall.

Städa och rensa

Jag är ledig från jobbet idag så jag tänkte fixa lite här hemma. Fastnade för min walk in closet som städobjekt idag. Har inte haft tid att fixa med den utan det mesta har bara slängts in. Men idag har jag kommit en bit på vägen iallafall, två hyllor har blivit uppsatta och det har plockats. Men det är fortfarande kvar att göra, ska måla dörren vit och hänga upp en väskhängare på väggen. Väskhängaren håller jag på och göra av ameringsjärn ute hos min pappa men den är inte klar. Skulle behöva lite mer hyllor till mina skor men det får nog inte plats.
Jag har även hunnit med att sätta upp bilder som ett collage på mitt kylskåp.

              


Orka...

Nu blir det på med Meat Loaf VIP tröjan och Bat out of hell på högsta volym. Då får man iallafall vara lycklig. Nu orkar jag inte mer, nu skiter jag i det för idag. Låt mig bara vara i fred.

         

Loppis.

Idag ringde min bror och frågade ifall jag ville hänga med på loppis. Eftersom jag älskar loppisar sa jag självklart ja. Vi blev ett gäng på 7personer som åkte iväg för att fynda på loppis. Jag hittade lite fina koppar med fat för 70kr och en äggkokar sak till pappa för hans är sönder. Kan bara meddela att jag såg samma koppar med fat på Ljungby secondhand för 250kr. Jag är väldigt glad att jag inte köpte dem hos surkvinnan där.
Sen åkte vi allihopa och köpte fika för att åka ut till pappa. Eftersom vi är ute hos pappa varje helg kan ju inte påskhelgen vara ett undantag. Då fick jag även ge honom äggsaken, som han blev väldigt glad för. Men nu blir det nog snart hemgång för jag ska ju jobba imorgon.


 

Grillning.

Idag blev det grillning med vänner efter jobbet. Vi åkte till sjön Bolmen, till en strand långt ute i skogen, och satt där och hade trevligt. Förutom att vi stoppade i oss en massa korv, kaffe, kladdkaka, kakor och bullar han vi även med en massa annat. Som t.ex. klättra i träd, kasta pinnar och andra saker på varandra och skogspromenader ( vi kan inte gå alla tillsammans utan vi promenerar själva). Tyvärr blev det dock tidigt vi åkte hem igen för G skulle jobba.

              

Sjön där vi satt och grillade, elden, jag klättrar i träd och bild från min promenad.


Titta vad jag hittade...

Titta vad jag hittade igår när jag kollade min brors bilddagbok. Jag hade inte sett denna bilden innan och blev jätteglad när jag såg den. Det är jag ca. 10 minuter efter att jag hade träffat den artist som jag lyssnat på och sett upp till i hela mitt liv,  MEAT LOAF. Kan ni se hur mina ögon lyser av glädje. Hoppas ni blir lika glada av denna bilden som jag blev.


På backstagepasset står det Meat Loaf, Casa de carne, VIP 2008

Nyfiken...

Jag blev lite nyfiken idag på var mitt namn härstammar ifrån och vad det betyder. Så jag började söka lite på internet och detta var vad jag hittade.

Jamie
Förekomsten är ovanlig verkar det som. Jamie kan vara både feminint och maskulint.
Härledning:
Jamie är en kortform, lille James, av det engelska namnet James, som är en form av det hebreiska namnet Jakob som möjligen betyder må han skydda.

Hittade även att Jamie var det skottska smeknamnet på James.

Jag sökte även på min äldsta brors namn.

Jim
Jim härstammar ju också från James. Men det är en medeltida engelsk kortform av James.

Kanske inte så konstigt att jag och Jim oftast tycker och tänker likadant.


Jim och jag

Här bor jag.

Tänkte lägga upp en bild på hur jag bor. Ni har ju redan fått se hur det ser ut inne i min lägenhet. Så här kommer en bild på utsidan också.  Huset ligger precis invid Laganån också så det är riktigt fint här. 


Min fina herrgård.



Laganån vid min favoritplats.

Fattig...

Ja då var man en tand och en massa pengar fattigare. Men det gick bra att dra ut visdomstanden iallafall. Jag lovade tandläkaren att säga att det inte är jobbigt eller smärtsamt alls. Om du har mina tänder utan jobbiga rötter då. Det som gjorde mest ont och tog längst tid var bedövningen. Att dra ut tanden var över på en halv minut ungefär och detta fick jag betala en massa pengar för. Men pappa körde hem mig och då handlade han lite åt mig också. Jag såg väl så liten och ynklig ut med halva ansiktet bedövat att han betalade mitt också. Han är snäll min pappa som kör in till stan bara för att köra hem sin ynkliga dotter.

Äntligen...

Äntligen är denna arbetsdagen över. Det hade inte varit så illa om allt gått som det skulle. Men när det fattas folk och folk försover sig, så blir allt försenat. Men jag gjorde det jag han och sen får väl personen som försov sig göra resten.
Men annars var det en väldigt rolig dag. Vi hetsade lite på den ända killen på jobbet. Men han får faktiskt skylla sig själv. Det är faktiskt inte vårat fel att han inte kan hosta som en karl. Man bara måste retas med honom då.

Imorgon blir det tandläkaren och utdragning av en visdomstand. Jag vill inte men måste.


Tack Frida för att du än en gång utmanar mig.

Vilken mat äter du ofta? 
Kyckling eller fisk är oftast på min tallrik. 

När du är på kalas, är du den som sitter kvar eller hjälper du till med att duka av?
Jag hjälper nog snällt till.

Var sitter du helst när du bloggar?
Vid skrivbordet eller soffan.

Köper du ofta trisslotter?
Min pappa köper ofta trisslotter och jag skrapar. Han vinner mer om jag skrapar har vi kommit fram till.

I vilken stad eller land har du haft din bästa semester?
Jag reser inte mycket så det får bli Sverige. Någonstans ute på landet.

Vilken tv-kanal tittar du helst på?
Ingen, tittar inte på tv

Jag utmanar vidare
Jag är inte mycket för att utmana vidare så utmana er själva om ni vill.

Irriterad...

Jag är så irriterad nu. Varför kan människor inte lyssna på mig och sluta försöka ändra mig. Jag hatar när man måste förklara saker om och om igen, men ändå ska de försöka. Fatta att jag har mina principer och de går inte att ändra på. Jag tänker inte göra det som går emot mina principer bara för att du säger snälla eller tjatar lite till.
En annan sak är att människor har en tendens att försöka få mig att göra deras jobb. Jag har redan gjort min del och då tycker de att jag ska göra deras del med. För jag kan ju det här och har tid över och all annan skit de försöker övertala med. Om du gjorde ditt jobb från början hade du också kunnat det och haft tid över. Men nej då. Så idag kommer jag att sitta i telefon hela dagen och föröka reda upp någon annans problem.

Festkväll med bröderna.

Japp just nu sitter jag och väntar på att en kompis ska komma och hämta mig. Så jag slipper sitta ensam i denna lägenheten. Så istället blir det en kväll med familj och goda vänner. Eftersom jag har jobbat de senaste helgerna ska det bli skönt att bara få umgås med vänner. En annan sak är att slippa tänka på att man ska stiga upp klockan fem på morgonen.
Imorgon blir det heldag med familjen också. Vi hade planerat att åka ut till pappa och tvätta bilar och sjösätta båtar. Eftersom det inte är min bil eller båt så kan jag bara titta på om jag vill. Hihi.

Second hand och Audio Video

Idag kom min pappa och hämtade mig för vi skulle in till stan och handla lite. Vi körde upp till Ljungby second hand för att kolla om det fanns någon spegel. Men icke att det ska finnas när man verkligen behöver det. Men jag hittade en liten söt h&m handväska för 20kr. Eftersom fodret i väskan var sönder så tyckte jag att jag kunde få den för en tia. Men aldrig att det skulle gå. Surkvinnan i kassan började prata på om att det minsann var fasta priser i affären. Sedan fortsatte hon babbla på om att hon också måste överleva och att det inte är lätt att ha egen affär. När jag nämnde för henne att fodret var sönder tog hon väskan. Då ansåg hon att istället för att sälja den till mig för 10kr skulle hon inte sälja den alls. Hon hängde säkert tillbaka den igen efter att jag hade gått, i hopp om att någon som inte kollar fodret köper den. Jag tycker ju dock att om man har en affär med fasta priser och man inte kan pruta alls ska sakerna vara hela också.

Så jag gick till Audio Video istället och köpte en extern hårddisk och han i kassan var så snäll att jag fick den för 99kr billigare. Jag kan meddela att hårddisken var helt ny och fullt fungerande, inget söndrigt foder här inte.


Städa...

Okej jag hade ju tänkt att jag skulle städa lägenheten idag. Men eftersom det är tråkigt att städa bestämde jag mig för att baka kakor istället. Så då tänkte jag att eftersom jag har en massa nybakade chokladsnittar här kunde ni komma hit. Ni kommer hit och städar åt mig så bjuder jag på kakor och tea. Kom igen nu, det blir skitkul om alla hjälps åt. Mmmm kakor....

RSS 2.0