Adios amigos.

Nu är jag hemma igen efter en lång dag med en massa äventyr. En del äventyr var roligare än andra. Jag var t.ex. på JC eventet och kollade på Adios amigos som är ett Ramones cover band. De var riktigt roliga att se, Ramones musik funkar ju alltid. Det blev även lite shopping, men bara lite. Jag hittade en födelsedagspresent till Gabban som fyller år på lördag och så hittade jag en snygg ring till mig själv. Det kostade ju nästan gratis för att det var 20% rabatt så det var ju perfekt. Det lite mindre roliga äventyret var att mitt ex fanns på andra sidan vägen när jag hoppade av bussen. Jag var även tvungen att ta mig till andra sidan vägen och gå alldeles för nära honom för att komma till min cykel. Men det som ändå var bra är att det kändes knappt, jag trodde det skulle vara värre att se honom. 
Men nu till det viktiga, bilder på vad jag köpte. Jag vet att det är det ni vill se.


Present till Gabban


Present till mig själv.

Här kommer lite bilder på Adios amigos.








Ny dag men lika fullt upp.

Jag ska snart sticka iväg till skolan och ha lektion. Jag hoppas jag hinner med att plugga lite på bussen idag för jag behöver verkligen det. Sen efter lektionen så ska jag till Ljungby för ett event på JC. Tiger skulle släppa någon ny kollektion, så det skulle vara liveband och allt. Men det viktiga är att det kommer vara 20% på hela sortimentet under kvällen. Så jag ska kanske passa på att shoppa lite, kanske.


Så här ser jag ut idag iallafall. Redo både för skola och livekonsert.

Som vanligt är det fullt upp.

Det är ju onsdag idag vilket betyder min lediga dag. Så jag har haft fullt upp med att handla och göra en massa ärenden på stan. Jag har t.ex. kollat min syn för den är inte riktigt hundra, men det var inget större fel. Inget jag behöver skaffa glasögon för om jag inte vill. Men det är ändå skönt att jag märker själv att min syn har blivit sämre. Det betyder väl att jag känner mig själv? Sen har jag även skaffat ett nytt sim-kort som jag ska ha till min gamla mobil. Bara så jag kan fortsätta att använda den som kamera, för jag tycker om den. Den har självutlösare och det går att föra över bilder med bluetooth plus att den är på 8.0 megapixel. Med den nya måste man använda sladdar och skit och den har bara 5.0 megapixel. Det blir ju fortfarande bra bilder med den nya så den kommer ju att användas den med.


Vad säger ni ska jag skaffa glasögon bara för skojs skull? Jag ser ju så förbannat smart ut i dem.

Idag är ingen bra dag.

Idag hade jag hellre legat kvar i sängen och skippat skolan. Jag är trött och vill inte behöva ge mig ut i detta kalla vädret. Jag fattar inte varför det ska blåsa så förbannat. Varför kan det inte vara höst utan att det ska storma? När jag steg upp var det iallafall sol ute men den har blåst bort nu. Ska sätta igång lite Bullet och tänka tillbaka på sommarens konsert så blir jag nog glad igen. Då kanske jag orkar ge mig ut i blåsten och sticka till skolan.


Nu är jag redo för en ny dag i skolan.

Men jag ser inte fram emot att behöva gå ut i denna stormen. Det blåser utav bara helvete ute och jag tycker inte om när det blåser. Så här trött ser jag ut idag iallafall.




Jag har ben i mitt hår idag.

Jag försöker vara duktig och plugga.

Men jag vill egentligen inte. Så för att jag ska få något läst i min bok så försöker jag hålla mig så långt bort från datorn som möjligt. Men nu har jag en liten laga mat-paus så då får jag blogga. Men bara om jag är duktig och läser en jävla massa i boken ikväll. Jag vill helst läsa ut den idag, men jag tror inte jag kommer lyckas. Men jag ska försöka iallafall.


Mina fina fynd.

Äntligen hittade jag en spegel som är stor. Jag behöver en så jag kan se hela mig och inte bara midjan och upp. Nu hittade jag en för 50kr, hur perfekt är inte det. Här har ni iallafall mina fina fynd.


Den stora spegeln.


Jag hittade även denna boken. Jag var tvungen att ha den för mitt namn kommer ifrån den filmen.


Plus att jag hittade en till pälsmössa. Är den inte fin? Pälsmössa nr. 6 i min samling.

Second hand shopping.

Jag ska alldeles strax sticka in till stan för att gå på Gammalt och nött. De har haft stängt hela sommaren men nu är det dags igen. Så förhoppningsvis finns det något "nytt" och kul där. Hoppas, hoppas.

Jag var bara tvungen att testa kameran lite.

Jag är nöjd med resultatet måste jag säga. Jag testade lite olika inställningar.


Skymningsljus.


Macro.


Auto med blixt.

Måste bara säga det att det var två karlar som stannade med bilen när jag var på väg hem och försökte ragga upp mig. Jag drog en nödlögn och sa att jag hade pojkvän och då frågade de om jag kanske ville ha lite kul iallafall. Hur skumma är inte folk när de kör omkring ute på landet och försöker plocka upp kvinnor? Jag är bara glad över att jag var väldigt nära huset och att min granne var ute.

Jag har en ny älskling.

Titta bara vad fin den är.


Jag är nog lite kär i den tror jag.

Jag älskar hösten...

och när det börjar bli mörkt ute. Det finns ju inget bättre än att komma hem från en dag på jobbet eller skolan och tända en massa ljus och bädda ner sig i soffan. Det är så mysigt och jag älskar det. Titta bara vad mysigt det är hemma hos mig nu.






Jamie har fått paket.

Woohoo jag har fått paket, jag har fått paket, jag har fått paket. Erkänn ni är nyfikna på vad det är i paketet? Jo det är en till pälsmössa till mig. En fin, varm, svart och helt underbar pälsmössa.




Min nya fina mössa. Är den inte fin?

Jag plågar mig själv.

Jag kollar kläder på internet när jag inte har några pengar. Det är synd om mig. Men på fredag är det slut på fattiga veckan och jag kan börja leva igen. Woohoo! Fast jag har lite att se fram emot idag iallafall, för jag råkar visst ha ett paket som väntar på mig hemma hos mamma. Så jag ska åka och hämta det sen någon gång, när min skjuts väl kommer och hämtar mig.

Jag hoppas alla såg House nu.

För Meat Loaf var ju med och det var ett väldigt bra avsnitt. Så om ni missade det så missade ni en jävla massa. Bara så ni vet.


Det bästa är ju även att han överlevde. Meat Loaf överlevde, woohoo!

Nu är jag äntligen hemma igen.

Så nu ska jag bara värma lite varm choklad och sen bädda ner mig i soffan framför House. Men jag tänkte först ge er en bild på mig från när jag väntade på bussen i blåsten idag.


Vad vit jag ser ut. Jag kanske håller på att bli vampyr?

Nu är det snart dags att sticka till skolan.

Idag börjar jag vid halv fyra, så jag försöker att hinna med lite innan jag sticker iväg. Det går oftast inte så bra men idag har jag faktiskt tvättat en maskin tvätt. Duktig jag är väl? Ja det är jag, skit duktig. Nu ska jag bara äta lite och sen bege mig ut i blåsten och cykla till bussen. Sen när jag kommer hem ikväll ska jag bädda ner mig i soffan och kolla på House som börjar idag. Jag längtar, för House är lätt det bästa programmet som finns.

Vad snygg hon är...

och särskilt hennes kläder. Jag vill också se ut så här fast lite mer påklädd men ändå lika cool.






Jag har varit duktig och städat.

Som vanligt när jag städar så betyder det att mina möbler flyttas runt en del med. Så mitt vardagsrum och hall har fått ett lite annat utseende nu. Jag är väldigt nöjd med resultatet, vardagsrummet ser väldigt mycket större ut. Jag lyckades fixa fram lite ytor så nu har jag ett stort golv jag kan lägga en massa skit på. Men just nu är det väldigt städat och man kan faktiskt se golvet. Ja jag vet, woohoo! Så här kommer lite bilder på vardagsrummet.


Klicka på bilden för att få se den stor.

Det blev lite fynd idag iallafall.

Detta trots att det ösregnade och att marknaden var skit. Det var ju inte ens lönt att gå på höstmarknaden för man blev bara kall och blöt. Men second hand affären var desto bättre och jag hittade tre böcker.


Jag hittade denna boken om choklad...


samt denna fina utgåvan av Tom Sawyer...


och denna boken om kärleks par.

Höstmarknad.

Japp idag är det höstmarknad i Vislanda. Självklart ska det vara riktigt höstväder ute då med, det är fan ett under om jag inte blåser bort så fort jag går utanför dörren. Usch vad jag är trött på detta vädret jag vill ha fint höstväder med en massa sol. Men idag är ju ett perfekt tillfälle att se hur bra mina nya kängor är, ni vet de snygga från Joe Browns? Jag tror ju på att är fötterna och huvudet varmt så fryser du inte, det är därför jag älskar pälsmössor.


Titta bara vad varm jag ser ut. Hade jag inte haft pälsmössan hade jag nog frusit ihjäl när jag var tvungen att cykla till jobbet när det var -20 grader ute.

Yes we did it!

Redovisningen gick bra och läraren tyckte vi var väldigt duktiga. De grupper som ville ha en liten feedback efter lektionen fick det och vi ville så klart höra vad hon tyckte. Hon tyckte vi gjorde bra ifrån oss och hon lärde sig en massa om glam rocken. Plus att vi engagerade lyssnarna och ställde frågor till dem så de skulle vara uppmärksamma. Annars är det ju lätt att de håller på att somna när de kommer till den sista gruppen. Sen får vi ju inte glömma den extremt snygga rosa leopardmöntrade powerpoint-presentationen vi hade. Bara det skriker ju ut att det vi har att säga är viktigt så ni borde lyssna på oss. Så idag har varit en bra dag och jag kan njuta av helgen utan att ha en massa skolarbete hängande över mig. Fan vad skönt att det är gjort!

Usch och fy.

Väckarklockan ringde klockan fem i morse, det regnar och blåser halv storm ute. Woohoo what a beautiful morning. Men jag är taggad som fan idag, för idag ska grupparbetet redovisas. Jag är kanske inte så taggad på att få stå där och redovisa utan mer att få det överstökat. Det ska bli skönt när det är klart, så skönt så skönt. Snart, snart, snart kan jag sluta tänka på alla dessa androgyna män med sin glam rock musik.


Fan vad det har varit fullt upp idag då.

Först hade vi lektion om något? Jag gäspade mig igenom föreläsningen iallafall. Det var tråkigt! Men jag fick reda på att jag hade gjort ett bra jobb med uppgiften vi skulle ha lämnat in förra veckan. Så nu kan man sluta tänka på den, den är avklarad. Sen efter lektionen så höll vi på med grupparbetet om glam rocken och vi kom ingenstans. Vilket är lite dumt med tanke på att vi ska redovisa imorgon på morgonen. Men jag har någolunda koll på vad jag ska säga iallafall. Fast jag skulle behöva ha dubbelt så mycket att säga men det finns inget mer intressant att ta upp. Så vi får väl se hur fan det blir imorgon med den förbannade redovisningen. Jag tänker skita i det för nu iallafall för jag behöver sova.

Jamie har pysslat.

Jag har fixat i min hall idag. Jag hade ju en helt oanvänd vit vägg att fixa med.


Före...


och efter.

Klicka för att få se bilden stor.

Då är det väl dags att plugga nu då.

För jag tror inte jag ska shoppa mer idag iallafall. Det blev en del handlande och shoppande inne i stan. Jag tror inte ni är så intresserade av vad jag handlade inne på Maxi så istället tänker jag visa upp vad jag shoppade.


Jag köpte en mascara och en kajal och fick lite smått och gott från Biotherm på köpet. Grattis saker är alltid bra saker.


Ett par tumvantar i skinn vilket snart kan behövas för det börjar bli lite kallt ute.


Hittade även detta söta halsbandet.


Plus denna skitsnygga jeansskjortan. Jag älskar att det är upprullade ärmar på den.

Idag är min lediga dag...

och jag har fullt upp. Jag ska börja med att sticka in till stan och handla lite och fixa i största allmänhet. Sen blir det att sticka hem och tvätta, städa och plugga. Jag måste göra klart arbetet om glam rocken tills imorgon, för på fredag ska vi redovisa. Så det blir en djupdykning ner i glam rock stilen för min del sen. Jag kommer ha smink och glitterkläder på hjärnan i en vecka efter. Men först blir det att springa runt i Ljungby i mina nya klackar.





Shoe shopping?

Jag kan ha råkat shoppa lite skor idag med. Men det blev bara två par, jag tyckte att det räckte med det. Sen kan jag ha råkat köpa lite leopardmönstrade underkläder med. Det är ju sånt som alltid behövs. Eller vad tycker ni?




Först paret...




andra paret...


och lite underkläder.

Jamie har fått paket.

Woohoo julafton idag igen. Det är det bästa med att vara "vuxen" och ha egna pengar. Men kan spendera det på vad man vill och få paket hela tiden. Detta var i dagens paket iallafall....


en mysig halsduk och...


ett par skor. Ja vilken överraskning! Plus...


att jag fick denna söta Aladdin nyckelringen som gåva.


Glam, glam, glam!

Jag försöker glamma till mig lite med glittrigt nagellack. Men det funkar inte så bra, jag är nog inte så glamorös av mig. Men det är en väldigt häftig stil glam rocken, men kanske inget för mig.


Mitt jobb går ut på att vänta.

Det känns så iallafall. Just nu väntar jag på att disken ska komma ner så jag kan diska. Sen kommer jag vänta på att disken ska ta slut någon jävla gång. Jag hatar att vänta, man blir så trött. Det är bättre att ha att göra hela tiden än att sitta och rulla tummarna. Ja ja jag får väl fortsätta att plugga glam rock då. Kan ju inte sitta här hela tiden.


Gissa var jag är?

Jo jag är på jobbet, woohoo vad kul. Eller rätt långtråkigt. Men men det ger lite extra pengar och det är fan bra. Men det är så tråkigt när det inte finns något att göra. Men sen är det ju bra med för då hinner jag plugga lite. Så idag är det jobbande och pluggande av glam rock som gäller hela dagen.
Om någon av mina kära läsare vet var man kan få tag på information om glam rock så får ni gärna skriva en kommentar. Eller om ni vet något skitbra band som bara måste nämnas så skriv. Jag har inte lyckats att hitta så mycket om det, så tips är välkommna.


Så här kul ser jag ut idag. Ja det går inte att variera så mycket när man måste använda jobbarkläder.

Lite shopping medan man väntar på bussen.

Jag kan ha råkat hinna med lite shopping innan jag stack hem idag. T.ex. en ny plånbok som matchar min dator. Ja det är viktigt! Iallafall i min värld! Den förra plånboken var ju rosa och det funkar inte att ha till en röd dator. Men annars så blev det mest böcker som fick följa med hem. Det är också viktigt i min värld.


Min nya plånbok som matchar datorn.

Här är alla böcker jag köpt...








Plus att jag köpte...

lite nya armband. Bara vanliga svarta i plast.

Jamie har fått paket.

Woohoo nu har jag fått min nya väska och den är så fin. Jag tvingade pappa att hämta upp mig vid bussen och köra och hämta den. Men han är så snäll så det gör han för mig. Ja jag vet jag är bortskämd.




Erkänn snygg? Den är stor så allt får plats men inte för stor.

Redo för en ny dag.

Japp efter paniken och svärandet över boken igår så är jag idag redo igen. Allt brukar lösa sig bara man börjar gråta lite, iallafall i min värld. Det blir lite mycket nu i början innan man har kommit in i rutinerna riktigt. Så det blir förhoppningsvis bättre sen när man vet lite mer hur man ska planera. Här har ni en bild på hur pigg och glad jag är idag iallafall.


Jag blir galen.

Jag tycker inte om den dumma engelska boken vi har i denna kursen. Jag är väl korkad blondin för jag känner att jag inte fattar någonting. Men men, jag lämnar in det jag har gjort och sen får jag väl göra om ifall jag har fattat fel. Nu skiter jag i det för ikväll iallafall, för nu ska jag laga mat.


Varför ska vi ha lektionen så sent?

Jag var inte hemma förrän klockan var åtta och det är lite sent. Tur att det bara är en dag i veckan som det är så. Man hinner ju inte med någonting på kvällen sen, man orkar inte något heller så det är ju skitsamma egentligen. Men det hade varit skönt att vara hemma lite tidigare, men men. Så här såg dagens "skoluniform" ut för min del iallafall.


MC-bootsen är på och en lagom kort HCSS-tröja.


Oj då!

Jag fick precis ett mail om att min väska som jag beställde hade blivit skickad. Då började jag att tänka lite på hur många paket det egentligen är som jag väntar på? De är fan fyra stycken som borde bli levererade till mig snart. Hur lyckades jag shoppa så mycket utan att egentligen tänka på det?  Men jag behövde allt som jag har beställt, jag lovar. Hoppas det går snabbt nu bara tills jag får väskan, jag behöver den. Jag får inte riktigt plats med allt jag behöver och vill ha med mig i den jag har nu.

Varför vaknar man tidigt när man har sovmorgon?

Ja ja, nu hinner jag ju sitta här lite innan jag ska sticka till bussen. Men det hade varit skönt att kunna fortsätta sova lite till. Idag ska vi ha lektion i Populärmusik under 1900-talet och vi ska gå igenom blues, jazz och rock 'n' roll. Jag har bara rocken kvar att läsa om, så jag är nästan klar med läxan. Men det tänkte jag ta på bussen, måste ju ha något att roa mig med där med. Det är ju ändå en timme som man ska sitta på den och ha tråkigt.

Det var ett tag sen...

som jag spenderade en söndag med att tvätta och plugga. Japp jag har fått läxor att göra, så nu ska det läsas på om Blues, Jazz och Rock 'n' roll. Men det känns som om jag har valt rätt, för jag mår mycket bättre. Jag är glad och pigg vilket jag inte var förut. Sen att jag har gått ner lite i vikt är ju dåligt, men det kommer jag ju försöka gå upp igen. Jag har ju inte gått ner i vikt av att jag mår dåligt utan av att det har varit en massa nytt hela tiden. Så när man sen kommer in i rutinerna så kommer det bli bättre med hur jag ska göra med maten också. Då blir det en glad, pigg och mätt Jamie förhoppningsvis.


Här får ni en bild från min promenad tidigare idag. Där långt borta bor jag, fast just det huset syns inte.

Jag kan ha råkat beställa lite nya skor.

Det var ju inte planerat, men det råkade bli så iallafall. Min bror skulle också beställa från den sidan så då passade jag helt enkelt på. Här har ni lite bilder på mina nya fina saker.


Ett par biker-boots


och en halsduk. Sen kan jag ha råkat skriva in lite mail till olika personer bara för att få en gratis gåva. Så om ni får lite reklam mail från Joe Browns så är jag skyldig.

Usch vad jag är mätt.

Första morgonen med min fettyoghurt till frukost och jag är mätt. Riktigt mätt, så nu ska jag bara äta lite kolhydrater också så jag går upp i vikt igen. Med tanke på att jag älskar choklad och att det alltid finns plats för det i magen så ska det nog gå bra. Idag ska jag även ut till pappa för en liten kräftskiva med familj och vänner. Så jag sitter och väntar på att pappa ska komma och hämta upp mig. För uppenbarligen skulle jag hjälpa till med maten, men det finns en risk att jag tar min moped på en runda istället. Det är lite roligare att leka med pappas motorcyklar och mopeder än att laga mat.


De här byxorna gick inte att knäppa förra veckan, men det gör de nu. Det är fan skrämmande hur fort jag kan gå ner i vikt och jag tycker inte om det.

Det börjar nog bli höst nu.

Min promenad blev lite sen idag så det var redan mörkt och kallt ute. Så då passade jag på att ha en av mina fina pälsmössor på mig. Kanske lite tidigt för det, men jag ville helt enkelt ha den på mig.


Ser ni att det är djävulshorn på den?


Detta är ju lite dumt.

Men under denna veckan så har jag troligtvis gått ner i vikt. Det har varit en massa nytt hela tiden och det har inte blivit mycket redig mat. Så jag har redan nu märkt på mina kläder att jag har gått ner i vikt. Det dummaste är att jag äter frukost hemma men hinner bli hungrig på bussen till skolan. Det betyder att jag måste köpa frukost när jag kommer dit och det är väldigt dyrt. Så nu ska jag testa en liten egen version av lchf-kost. Vilket betyder att jag kommer äta en jävla massa fett till frukost istället för bröd. Vilket borde göra att jag håller mig mätt länge. Sen kommer jag ju inte att sluta med kolhydrater som de som kör på dieten gör, de försöker ju gå ner i vikt. Utan jag kommer ju fortsätta som vanligt men köra på fettare mat som håller mig mätt längre och på kolhydrater som kanske gör att jag går upp i vikt igen. Så från och med nu är det grekisk yoghurt utblandat med grädde, blåbär och müsli som gäller på morgonen. Plus att jag nog kommer ta med en "andra" frukost att äta i skolan. Sen blir resten av dagens mat som vanligt skulle jag tro. Jag tänker fan inte gå ner i vikt.

Snart är första veckan slut.

Då borde ju även allt nytt ta slut och bli en vana istället. För just nu så är det en jävla massa nytt och man hänger inte riktigt med. Man vill bara stanna upp lite och kunna tänka igenom allt, men det kommer bara en massa nytt hela tiden. Men nu är det bara imorgon kvar och sen så blir det en välbehövd paus över helgen. Imorgon kommer vi att börja med den andra kursen vi ska läsa, Populärmusik under 1900-talet. Det ser jag fram emot iallafall, kommer nog bli en kul kurs skulle jag tro. Men nu blir det att äta pizza och kolla film, jag orkar inte mer idag.

Jag har pysslat.

Jag har en massa ideér hela tiden, men det blir oftast inte mer än så. Men nu har jag äntligen gjort en av de ideér som jag har haft i huvudet ett tag. Det blev ett halsband och ett armband med plektrum. Bilderna blev inte så bra, men vad tycker ni?






Så här ser det ut på.


Jamie har köpt skor.

Japp vilken överraskning. Men det är ju inte det viktiga, utan det är ju att jag var ute och festade med klassen igår. Det var skitkul och jag tycker verkligen om Slotts stallarna. Stallarna är en av student pubarna och det var skitkul där. Det var första kvällen de hade öppet så det var fullsatt och en jävla massa folk där. Men med både ett dansgolv där inne och ett ute på gården så var det ändå helt okej och inte för trångt. Det var en väldigt fin lokal med dansgolv där nere och pub på övervåningen. Så jag dansade till de stängde och sen blev det att traska hem till Karin för att sova där. Så gårdagen var helt perfekt och jag hade jättekul. Sen idag så var jag ute och shoppade lite i Växjö medan jag väntade på bussen hem. Detta fick följa med hem...


ett par skor. För mina leopardmönstrade håller på att trilla sönder nu.


Två stycken böcker.


Lite ringar och kedjor så jag kan börja göra lite egna smycken.


Plus fina rosa Fender plektrum.

RSS 2.0