Test, test.

Var tvungen att testa min webbkamera som finns på nya datorn. Vad är inte då bättre att ta kort på än mina nya fina saker jag köpte på konserten igår? Just det, de måste ju visas upp. Jag och pappa tog även en tripp till Annas kuriosa idag. Jag hittade en helt underbar pälsmössa, en sån jag letat efter hela vintern. Nu har jag en och jag är så glad, så glad.


Min nya pälsmössa.


Min Hardcore Superstar tröja.


Turneboken...


med en massa snygga bilder i.

Fan vilken kväll, Hardcore Superstar är bäst ibland.

Jag och mamma hade jätte kul. Vi fick träffa och krama på alla i bandet och de var hur goa som helst som vanligt. Medan de spelade stog jag på scenen och tittade och tog en jävla massa kort. Fick stå ensam denna gången och slapp alla fulla människor. Det var bara mamma som höll mig sällskap en liten stund på slutet. Köpte även en ny t-shirt och en turnebok med en massa bilder i.
















Nu är vi snart klara...

och redo för att festa lite backstage. Tror dock inte vi kommer ha sån tur, men man vet aldrig vad som händer. Har ju varit inne backstage ett antal gånger innan så vet ju hur det är. Men på senare år har de varit så tråkiga i bandet och åkt vidare direkt efter konserten. Så då har det inte blivit någon efterfest, men hoppas, hoppas, hoppas att de vill festa lite.





Ikväll är det Hardcore Superstar på Garvaren.

Självklart ska jag dit, det är faktiskt tradition att se dem när det kommer till Ljungby. I år ska även mamma hänge med, hon säger att de är sista gången. Men vi får väl se, killarna i bandet får kanske lära sig att leva utan min mamma? Så småningom kanske de även slutar att fråga mig -Var är morsan? det första de gör också. Så sitter här och vilar upp mig inför kvällen. Det blev ju sent igår innan alla gick hem och jag har jobbat hela dagen så är lite trött och sur. Men det ska nog gå över innan kvällen. Bara man börjar fixa lite så blir man nog taggad sen.


Woohoo!

Jag har en ny dator och jag är helt kär i den. Den är så liten och söt att man blir helt förälskad. Har spenderat hela kvällen med att ladda ner winamp och msn och fixat alla program jag behöver. Det är tur att jag har min bror här som kan hjälpa mig. Annars hade jag nog varit lite lost, fast glad. Måste testa ifall jag får plats med datorn i handväskan sen, bara för att jag är kvinna och kan.

Jag känner dock att jag är lite osocial mot alla som är här. Sitter hemma hos mamma tillsammans med bröder, Therese och Gabriella och äter pizza. Men jag har en ny dator så jag är förlåten enligt mig själv. De andra skiter jag i, för jag har en ny dator.

Aaaah blir galen.

Fick ett sms innan att min dator har kommit och att jag kan hämta den. Men självklart ska det vara snöstorm ute, det blåser någon fruktansvärt. Så jag är fast här om jag inte lyckas fixa skjuts. Jag har inte tålamod att vänta på min nya fina dator tills imorgon, jag vill ha nu. Dumma snö! Jag har iallafall tömt min gamla dator på bilder och annat skit. Så nu kan min pappa lugnt ta över den, har även lämnat kvar lite bilder på hans Amazon och motorcykel som han kan titta på.


Solen!

Solen var framme när jag cyklade in mot stan och det var så skönt och fint ute. Hoppas det fortsätter vara så här fint, iallafall ett litet tag. Jag hittade även en skitsnygg handväska inne på Kappahl som jag var tvungen att ha.


If it's something I want then it's something I need.

Idag...

ska jag nog sticka in till stan för att se om jag kan hitta en ny handväska. Sen ska jag jobba från två till fem, känns lite onödigt men det är personalmöte. När de har personalmöte så behövs någon som kan fixa kvällsmaten, så idag är det jag som basar i köket. Nu ska jag bara hitta något att göra i två timmar innan jag kan sticka.

Oops!

Jag kan ha råkad klicka hem en ny dator till mig. Den jag har är ju runt 5 år gammal så kände att jag behövde en ny. En ny fin dator, en sån jag velat ha i en evighet. Så nu har jag snart en, den ska bara levereras också. En ny fin Acer Ferrari One dator till Jamie.


Julklappar till Jamie.

Ja jag har faktiskt fått en försenad julklapp idag. Jag och pappa var inne i stan idag, jag skulle handla och upp till Sunnerboskolan och prova jobbskor. Jag köpte en ny mascara från Dior och fick en liten sminkväska och läppstift på köpet. Woohoo gratis smink är bäst, särskilt när det är från Dior. Sen hade min bror fått en försenad julklapp till mig på posten så den var vi och hämtade. Ett jättefint linne med en illustration gjord av en bloggare vid namn Emma Damm. Helt underbart snyggt och jag ska ha det på Hardcore Superstar konserten på lördag, så nu behöver jag inte fundera på det.
Tillsist stack vi till Brunnsgården och hämtade upp Nicolina och Baris för att åka till Sunnerbo och prova jobbskor. Jag hittade ett par väldigt sköna svarta skor som beställdes. Sen frågade jag även om jag skulle beställa kläder för jag behöver det när jag ska jobba på skolan. Så jag fick tillåtelse att beställa två par byxor och två tröjor. Så nu kommer jag få svarta kläder i min storlek, har fått ha förstora kläder i snart 3 år nu.


Mitt nya smink.


Linne från emmadamm.blogg.se

Ja det gick bra...

idag på min intro i det nya köket. De var trevliga mot mig iallafall. Det är ju lov nu och det är en skola jag är på så det var väldigt lite att göra. Så ska på en till intro i nästa vecka när det är som vanligt igen, så man får en riktig bild av vad som ska göras. Jag var inte den enda som var ny så det fanns en till vilsen person där.
Det var lite kul för de hittade en massa gamla skolkataloger när de städade lite. Jag gick högstadiet på den skolan så självklart fanns det en katalog med mig i också. En över 10 år gammal katalog, med en bild på mig när jag var 13.




Jag har förändrats lite måste jag säga.

I morgon gäller det.

Då ska jag på intro på skolan jag ska börja jobba på och jag är nervös. Jag är lite rädd för förändringar och tycker inte om detta. Visst jag känner att jag behöver en förändrig och att jag inte riktigt orkar vara kvar där jag är ibland. Men jag är ändå jävligt nervös och ängslig. Det kommer säkert gå jättebra och jag kanske trivs jätte mycket. Men eftersom jag inte vet det än så kan jag inte bli lugn. Får se imorgon om jag vill gråta eller skratta. Just nu känner jag ett stort behov av att bryta ihop och gråta lite. Det hjälper alltid att vara lite överdramatisk och börja lipa över ingenting, allt känns mycket lättare sen.

Jag har flyttat runt på mina saker i köket.

Tänkte att när jag ändå städade så kunde jag möblera om lite. Var även duktig och drog ut spisen och städade bakom dem. Det behövdes tyckte jag, lika bra att passa på när man ändå håller på.

FÖRE





EFTER







Nu ska jag inviga köket med tea och wienerbröd.

19/4-2010

Då släpps Meat Loafs nya skiva Hang cool teddy bear och jag längtar. Fan kan det inte bli april nu, jag hatar att behöva vänta på det jag vill ha.


Bild från play.com

Nu börjar det lugna ner sig lite.

Hade en liten bryta ihop dag igår, det blev lite för mycket helt plötsligt. Min chef ringde mig på jobbet tidigare i veckan och erbjöd mig en tjänst på 51%. Tjänsten var i ett skolkök och i ett annat äldreboendekök. Hon sa att hon hade skickat papper om det och jag skulle kolla på det och höra av mig. Igår ringde hon igen och frågade vad jag tänkte om tjänsten? Problemet var att jag hade inte fått några papper om det än. Så det fixades fram nya papper som jag fick och att jag skulle tänka på det till idag. Så det blev helt plötsligt väldigt bråttom med svar och jag kände mig väldigt stressad över detta. Så jag behövde bryta ihop lite och få ur all stress ut kroppen.
Så idag var det lugnt igen och jag tackade ja till tjänsten. Den är ju inte på så mycket men jag kan fortsätta att jobba som timvikarie och på så sätt få in mer timmar. Men upptäckte när jag skrev på anställningsbeslutet att jag genom att tacka ja även höjt min lön lite. Kommer nog ha samma timlön som jag har nu om jag jobbar extra som timvik. Men en löneförhöjning är ju eldrig fel, plus att jag sitter lite säkrare nu när det gäller jobb. Om jag hade tackat nej hade jag ju åkt av LAS-listan igen. Det är dumt att göra det igen, plus att denna tjänsten var ju vettig jämfört med den förra de erbjöd mig.

Så här vill jag också gå klädd nu.

Men det går inte för all förbannad snö.


Jobb, jobb, jobb.

I söndags hade det gått två veckor på denna månaden och då hade jag fått jobba i tre dagar. Då blir man lite orolig över hur man ska klara av att leva på lönen. Det fanns inget jobb till mig, ingen var sjuk eller hade semester. Men som tur var blev ju en sjuk i måndags så jag fick in och jobba lite. Nu är det tre stycken som är sjuka och de börjar få ont om timvikarier att ta in. Så nu har jag jobb fram till fredag iallafall och det är så skönt. Hoppas bara att jag lyckas få tre eller mer dagar nästa vecka. Då får jag en lön så jag klarar mig och slipper vara orolig över pengabrist.

9 timmar.

Har jag jobbat idag, fast jag valde det själv. Just nu så är varje jobbad timme bra och jag var inte särskilt trött. Vi hade mest roligt de sista två timmarna och busade runt. T.ex. som när Henke skulle bära mig genom hela köket för att sen släppa ner mig ute i disken. Han var väldigt stolt över att han orkade bära omkring på mig, men jag väger ju under 50kg så det kan ju inte vara så jobbigt. Han hade det lite svårare när han skulle lyfta upp Jessica, men jag lyfte henne och jag tyckte inte hon var så tung. Henke var nog trött efter att ha kånkat runt på mig. Så har jag även ätit två och en halv semla idag, fettisdagen till ära. Skulle nog kunna äta en till eller två.

Äntligen!

Jag blev glad nu, en på jobbet har blivit förkyld så jag får jobba lite nu. Woohoo! Har bara jobbat 3 dagar denna månaden, så börjar bli lite fattig. För att inte tala om uttråkad till max, skit jobbigt att inte ha ett jobb som aktiverar en. Men nu så har ju en vänlig själ blivit sjuk så jag kan tjäna lite pengar. Så tack så mycket, det var väldigt vänligt gjort. Vill gärna säga krya på dig, men ändå inte. Man blir nog lite hjärtlös som timvik, men det är ju det att folk blir sjuka som ger mig pengar.

STAY SICK!

Tack vad söta ni är.

Brandmännen i Ljungby brukar ju hämta mat hos oss i köket och idag hade de med sig en alla hjärtansdag present till oss. Lite gulligt av dem att tänka på oss, fast så som vi skämmer bort dem så måste de ju ge något tillbaka. Tänk bara vad överraskade de som jobbar imorgon kommer bli när de får se en nästan uppäten Wiener nougat liggandes på bordet.


Ser ni det fina hjärtanet de har ritat dit. Aaaaw.

Jävla katalog att skapa ha-begär.

Japp en ny Sweden rock shop katalog har landat i min brevlåda. Så det var bara att ta fram post-it lapparna och börja markera ut intressanta kläder. Det blev en del så får väl spara i ett halvår innan jag kan beställa. Eller kanske bestämma mig för bara några av kläderna och inte alla? Eller ta ett lån och köpa alla kläderna? Kanske vinna lite pengar? Jaja, kan nog ha råd med lite av det iallafall.



Jag vill ha för fan. Någon vänlig själ som vill ge mig?

Ensamt.

Jag lyckades lura hit lite sällskap i torsdags så jag slapp sitta här helt själv. Håller ju på att bli lite smått galen av att inte få några dagar att jobba. Lite tråkigt att bara sitta här i lägenheten helt själv. Men nu har jag ju haft lite sällskap och ska jobba i morgon så nu överlever jag ensamheten ett tag till.
Var hemma hos mamma igår och firade henne, hon fyller år idag. Så det blev en trevlig kväll med god mat och trevligt umgänge. Mamma hade lagat räkpaj, men eftersom jag inte tycker om paj och är en bortskämd snorunge fick jag räkmacka istället. Mycket, mycket gott och sen fick vi tårta till efterrätt, ännu mera gott.

Grattis till mamma på hennes födelsedag idag.

Jag har en stalker!

Eller två?

De ringer varje vecka och när man svarar hörs det lite i luren och sen lägger de på. Varför ringa varje vecka om man sen inte ska prata med mig? Så jag vill bara säga till mina stalkers Keycode Security AB och den andra telefonförsäljaren som ringer från något callcenter i Stockholm. SLUTA RING MIG FÖR FAN!

Jag har dock en teori om Keycode security. Man blir ju lite rädd när det ringer folk och bara lägger på, man känner sig ju lite otrygg då. Precis som om man hade en riktig stalker efter sig. Tänk då om man blir stalkad i flera veckor och sen så ringer ett security bolag. Då är det ju självklart att man tycker att det de säljer låter skitbra. Så det kan ju faktiskt vara ett säljknep från deras sida. Men nu är saken den att jag skiter i deras jävla produkter de försöker sälja genom att skrämma mig. Jag har en vapensamling, jag klarar mig nog själv. Så SLUTA RING MIG FÖR FAN!

Lite saker jag kom att tänka på idag.

1. Min pappa är lite dum som vägrar att lacka sin Volvo Amazon babyrosa och sen ge den till mig.

2. Den andra semlan man äter på en dag är aldrig lika god som den första semlan.

3. Jag saknar mina katter Zombie och Voodoo.

4. Om jag inte får några dagar att jobba snart blir jag galen, galen, galen.

5. När kommer House avsnittet som Meat Loaf är med i? Jag vill se!

Läppstift?

Märks att jag har en tråkdag utan jobb idag. Jag sitter här fullt sminkad med läppstift och allt. Det är bara en uttråkad Jamie som gräver så mycket i sminklådan. Jag kanske skulle fortsätta? Ser ut som en transvestit snart, hade varit kul att få se mig som det. Eller så kanske jag ska hålla mig borta från sminket för idag. Måste ju ha något att roa mig med imorgon med.





Muffins!

Snart blir det tea och nybakade chokladmuffins. Jag var lite uttråkad så jag bestämde mig för att baka, det är roligare än att laga mat. Men det finns dock en nackdel med mina underbart goda chokladmuffins. Nu har jag helt plötsligt dubbelt så mycket att diska. Usch, men jag har iallafall något att spendera kvällen med. Diska och lyssna på The Baseballs på högsta volym.

Har även börjat att läsa en ny bok idag, Människohamn med John Ajvide Lindqvist. Älskar hans böcker och har läst de flesta men denna har fått stå orörd i bokhyllan tills nu.


The Baseballs...

kommer till Gislaved. Det hade varit skitkul att se dem och Gislaved ligger inte så långt bort. Jag och mamma funderar lite på att åka dit. Jag tänkte att vi då kunde hyra en stuga över den helgen och se The Baseballs och sen åka inom Ullared på vägen hem. Det hade varit en trevlig helg, både bra band och shopping. Får fundera och planera vidare på detta. De kommer ju inte förrän i april så det är ju ingen brådska med att fixa. Någon som vill åka med på vår lilla tripp?

Vet ni vad?

Vi kanske aldrig får se en sån här fin vinter igen så länge vi lever. Visst man börjat att tröttna på all snö nu, men vi ska nog vara glada för denna vintern. Vi har fått en sån vinter man hade och kom ihåg från när man var liten. Det finns en risk att vi faktiskt aldrig får det igen, det blir ju bara varmare och varmare säger de ju. Så njut av kylan och den vackra snön. Det finns faktiskt inget som är så jobbigt med snön och kylan att man inte klarar av det. Jag cyklar till och från jobbet och det är en halvmeter snö ute, det är hur lugnt som helst.
Nu ska jag sätta mig i fönstret och kolla på all snö samtidigt som jag dricker lite varm choklad.


Bild från min promenad.

Jag är extremt...

förbannat uttråkad just nu. Visst det var bra för min kropp att få vara lite sjuk och vila upp sig. Har blivit av med både feber och inflammationen i musklerna i ryggen. Så det var en välbehövd vilopaus från jobbet. Men fy fan vad uttråkad man kan bli av att bara sitta hemma. Särskilt när man är van vid att cykla 1mil om dagen och jobba 8 timmar. Har inte vågat röra mig utanför dörren knappt bara för att vara säker på att min kropp ska få vila upp sig. Så nu är jag hur lycklig som helst över att jag ska stiga upp vid 5 imorgon och få cykla mina 5km till jobbet sen jobba och cykla 5km hem igen. Ska nog ut och röra på mig lite nu med och sen leta upp en ny bok att läsa. Har äntligen läst ut biografin om Cheeta, så behöver någon lättsmält chic lit nu tror jag.

Tänk om man kunde backa 1 år och få det att inte hända.

Då hade Lux Interior i The Cramps kanske fortfarande levt. Men tyvärr så dog han ju för ett år sedan och det går inte att göra ogjort. Så världens fortsätter utan en fantastisk artist som inspirerat och räddat. Världens fortsätter trots att fler och fler fantastiska artister kommer försvinna från den. Tur att vi fans finns för att komma ihåg och få deras musik att stanna kvar iallafall.


RIP Lux. Du är saknad och älskad.

Hang cool teddybear.

Ja här sitter jag med feber och ont i hela kroppen, men jag är någolunda glad iallafall. För jag har precis fått reda på vad Meat Loafs nya skiva ska heta. Han twittrade om det tidigare idag och den ska heta Hang cool teddybear. Sen har jag lyckats att städa upp alla lådor och skit som blir när man monterar IKEA möbler. Hela hallen var full av det, men nu är det städat och fixat med min nya klädställning och bokhyllan som fick flytta ut dit. Har även varit duktig och tryckt in min signerade tröja i en ram, det var inte världens lättaste kan jag tala om.


Mina skinnjackor hänger så fint på rad och skorna står och ser söta ut.




Idag är det 1 år sen jag slutade röka.

Det firade jag med en tripp till IKEA och en påse lösgodis. Så idag har jag och pappa spenderat hela dagen på IKEA köpandes nya bokhyllor, en sänglåda, en klädställning och en ram till min signerade Mustasch tröja. Jag var duktig och köpte bara det som var på listan med ett undantag, jag köpte batterier också. Sen bjöd jag min pappa och bror på mat inne på IKEA.
Kvällen har jag spenderat med att skruva ihop mina nya bokhyllor helt själv. Det hjälper att vara envis i en sådan ensam situation. Om jag får säga det själv så blev det förbannat bra tillsist. Ska snart fortsätta med att skruva ihop det andra jag köpte. Så det kommer nog bilder på det med, måste ju visa hur duktig jag är på att montera IKEA möbler.


Före.


Titta vad duktig jag är som fick ihop det själv.


Färdigt!

Åh vad sött.

Tycker det är så gulligt när mina lärarvänner berättar fina citat som Sven 4 år har sagt. Men jag kan berätta att det är inte bara barn som kan vara söta och roliga utan att veta om det själva. Utan även jag får höra lite roliga citat på jobbet och där finns bara kärringar och lite småskitar som mig själv.

Som här har ni en av mina favoriter från kärring 50+:
"Ja jag säger ju det så har jag ingenting sagt."

Eller denna gamla godingen från samma kärring 50+:
"Ja det är ju bättre det är för kallt än för svalt."

Mmmm sött va?


RSS 2.0